Næring | Offentlig | Rehab Eeks Gård i Skien sentrum

Rehabilitering av en 130 år gammel bygård. Tilpasset innvendig for NAV Skien, med butikker og spisesteder på gateplan.

Bygården sentralt i Skien fra slutten av 1800-tallet er dels påbygd i flere omganger med fløyer og etasjer. Den ble sist totalrenovert i 1959. Det preget bygget utvendig. Fasadene var mørke og triste med tydelig 50-talls identitet. I dag er bygget forvandlet. Fasaden er lys, lettere, og mer moderne med detaljrikdom.

Forvandlingen og moderniseringen inngår i en større sammenheng. Det er skjedd mye fornyelse i Skien de senere årene. Point har også hatt gleden av å jobbe med et av nabobyggene, Telemarksgata 10. På begge prosjektene har Point jobbet nært sammen med teknisk leder Jarle Stensbøl i R8 Property, i dag bedre kjent under navnet Recreate, som er gått på børsen. Recreate drifter Eeks gården og Telemarksgata 10. Det er to eldre gårder som ligger tett på hverandre.

– Resultatet er blitt veldig bra. Prosjektene Eeks gården og Telemarksgata 10 hadde ulike utfordringer underveis. Det var ikke rett vei til målet, men vi hadde hele tiden et godt samarbeid og kommuniserte bra med Bart Burgerhoudt i Point, sier Stensbøl. Han er fornøyd med resultatet også flere år etter at byggene ble ferdigstilt og tatt i bruk.

– Dette er bygg som fungerer veldig bra med godt fornøyde brukere, sier Stensbøl.

Se flere prosjekter