Bolig Herkules Park i Skien: 87 leiligheter og parkering

87 leiligheter med med to terrasser og parkering i kjelleren bygges i Herkules Park. Her er du omgitt av vannveiene som skapte byen og ga den liv.

 

– Et prosjekt vi er stolte av. Point har designet en løsning som skiller seg litt fra andre prosjekter. Estetisk er det flott, sier Trond Nygård i Peab.

Dette er første gang Point og Peab jobber sammen. – Med Point kommer vi tettere på. Det er mer forutsigbart hvem vi forholder oss til, og arkitekturen er spenstig. De kommer med egne løsninger. Det oppdaget vi først på Klosterøya i Skien. Derfor ville vi ha dem med i dette prosjektet, sier Nygård.

Lysforholdene er hensyntatt i arkitekturen for Point-byggene. De to første er under bygging.

– Beliggenheten er utnyttet for å gi mest mulig sol gjennom dagen og kvelden. Nesten alle leilighetene er gjennomgående og har to uteplasser, mot syd og nord. Her bygger vi leiligheter med varierende størrelse som vi tror passer våre kunder, sier Nygård.

Peab har fra før bygd 160 leiligheter i det samme området. Nå bygges det på «indrefileten». Nært vannet, nært kjøpesenteret og nært sentrum. – Unik utsikt og kort vei til alt, sier utbyggeren på prosjektsiden.

Fra leilighetene får du en imponerende utsikt over Hjellevannet og Skien sentrum. Avstanden til gode tilbud er kort, med Herkules som nabo. Der finner du spisesteder og butikker med ulike tilbud.

Point har tegnet fire leilighetsbygg. De er på seks etasjer med reine linjer. Det gir en tydelig og tøff identitet. Under bygges det parkeringskjeller med boder.

Byggene får store terrasser, utformet som uterom. Det skal etableres felles rom for beboerne, som kan brukes til å losjere gjester på overnatting, selskaper og felles møter og aktiviteter i sameiet.

Utomhusplan blir sentralt mellom kjøpesenteret, leilighetene og parken mot vannet.

Point vant prosjektet gjennom en arkitektkonkurranse.

Se flere prosjekter