Næring | Interiør | Rehab Rehabilitering og utvidelse i Kongsberg

Makeover som viderefører identiteten og utvidelse av gamle Kongsberg Varehus, er på gang fram mot nyåpning høsten 2024.

I desember 2021 fikk Kongsberg Varehus på Tråkka nye eiere. Bygget som har fremstått urørt siden 1972, skiftet først navn til Quben. Nå er det klart for neste steg etter eierskiftet. Nå handler det om utvidelse og å gi bygget en solid teknisk oppgradering og fornye snittet fram mot de neste 50 årene.

Eiendomsutvikler Morten Hotvedt som er en av de nye eierne gjennom Håvet Eiendom, sier til Laagendalsposten at han vil ha moderne linjer for de neste 50 årene. Det sikrer Point. Her skal identiteten videreføres. Folk skal kjenne igjen bygget. Fasadens opprinnelse, store vindusflater og betong. Stikkordene er gjenkjennbart, men litt strammere, utvidelse av de øverste etasjene og bærekraftig oppgradering med en enhetlig fasade.

Quben er et sentralt landemerke som har bidratt til å gi byen identitet. Kjente bedrifter som Laagendalsposten, Sport 1, Handelsbanken og bakeri er i bygget. Etter utvidelsen blir det pass til mer næring i det sentralt plasserte bygget.

Utvidelsen er på nær 1000 kvadratmeter. I underetasjen blir det parkering med heis opp til næringslokalene. De nye lokalene får plass i tredje og fjerde etasje. Vi snakker en oppgradering, modernisering og utvidelse.

Standarden blir bra. Hele bygget skal oppgraderes til Bream verre good. Det handler om energi og bærekraft.

Se flere prosjekter