Tegner nytt næringsbygg i Drammen

Skrevet: 10. november 2022
|

Nytt næringsbygg i Drammen planlegges åpnet før sommeren 2024. Nå vokser det fram på tegnebrettet hos Point Arkitektur. Plasseringen blir sentral med kort avstand fra havna og videre ut på E18.

I det nye senteret kommer 100 arbeidsplasser. De fleste er knyttet til service, klargjøring og utlevering av nye biler. Inn kommer også 35 kontorarbeidsplasser, skriver Drammens Tidende som var først ute med nyheten om det nye næringsbygget som utgjør byggetrinn to i Kobbervik Næringspark.

Bygget skal ha over 13.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer i 14 meters høyde. Det bygges bærekraftig. Solceller på vegger og tak og fyringssentral for pellets skal kutte energikostnadene og gi bærekraftig bygg for bilmerket som nå topper salgsstatistikken i landet.

Bak utbyggingen av trinn to i Kobbervik Næringspark står Drammen kommune Eiendomsutvikling og Eneo Eiendom. Første trinn i næringsparken, som er etablert på tomta til tidligere Kobbervikdalen pukkverk, skapte nytt anlegg for ABB som flyttet inn i januar 2019.

Arbeidene med trinn to er i full gang. Tomta er under klargjøring. Det arbeidet utføres av Kjeldaas AS.