Tegner nytt bygg for Tesla i Drammen

Skrevet: 10. november 2022
|
Kobbervik Næringspark, trinn to, utviklet i skreddersøm for Tesla.

Nytt næringsbygg i skreddersøm for Tesla i Drammen planlegges åpnet før sommeren 2024. Nå vokser det fram på byggeplassen i Kobbervikdalen. Det er utviklet på tegnebrettet hos Point Arkitektur. Plasseringen blir sentral med kort avstand fra havna og videre ut på E18.

I det nye Tesla-senteret kommer 100 arbeidsplasser. De fleste er knyttet til service, klargjøring og utlevering av nye biler. Inn kommer også 35 kontorarbeidsplasser, skriver Drammens Tidende som var først ute med nyheten om det nye næringsbygget for Tesla som utgjør byggetrinn to i Kobbervik Næringspark.

Bygget får over 13.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer i 14 meters høyde. Det bygges bærekraftig. Solceller på vegger og tak og fyringssentral for pellets skal kutte energikostnadene og gi bærekraftig bygg for bilmerket som i 2023 topper salgsstatistikken i landet.

Bak utbyggingen av trinn to i Kobbervik Næringspark står Eidra tidligere Drammen kommune Eiendomsutvikling og Eneo Eiendom. Første trinn i næringsparken, som er etablert på tomta til tidligere Kobbervikdalen pukkverk, skapte nytt anlegg for ABB som flyttet inn i januar 2019.

Arbeidene med trinn to er i full gang. Tomta ble klargjort av Kjeldaas AS.