Tegner nytt Tesla-senter i Drammen

Skrevet: 10. november 2022
|

Tesla skal inn i nytt senter i Drammen før sommeren 2024. Nå vokser det fram på tegnebrettet i Point Arkitektur. Plasseringen blir sentral med kort avstand fra bilhavna og videre ut på E18.

I det nye senteret kommer 100 arbeidsplasser. De fleste er knyttet til service, klargjøring og utlevering av nye biler. Inn kommer også 35 kontorarbeidsplasser, skriver Drammens Tidende som var først ute med nyheten om det nye Tesla-senteret som utgjør byggetrinn to i Kobbervik Næringspark.

Teslasenteret bygges med over 13.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer i 14 meters høyde. Det bygges bærekraftig. Solceller på vegger og tak og fyringssentral for pellets skal kutte energikostnadene og gi bærekraftig bygg for bilmerket som nå topper salgsstatistikken i landet.

Bak utbyggingen av trinn to i Kobbervik Næringspark står Drammen kommune Eiendomsutvikling og Eneo Eiendom. Første trinn i næringsparken, som er etablert på tomta til tidligere Kobbervikdalen pukkverk, skapte nytt anlegg for ABB som flyttet inn i januar 2019.

Arbeidene med trinn to er i full gang. Tomta er under klargjøring. Det arbeidet utføres av Kjeldaas AS.